26 Ocak 2010 Salı

6 YAŞ 2,DÖNEM GELİŞİM RAPORU

SOSYAL DUYGUSAL

ADA; Kendine ait belli başlı fiziksel ve duyuşsal özelliklerini söyleyebilmektedir. Olumlu ve olumsuz duygu ve düşüncelerini uygun şekilde ortaya koyabilmektedir. Kendisini başkalarının yerine koyarak duygularını açıklayabilmektedir.(empati kurabilir) Günlük yaşamdaki kurallara uyabilmektedir.Çeşitli materyaller kullanarak ritim oluşturabilmektedir.Görsel sanat etkinliklerinde özgün ürün yapabilmektedir.Çevredeki güzellikleri korumada sorumluluk alabilmektedir.Kendine bir amaç belirleyip davranışlarını ona göre yönlendirir.

PSİKOMOTOR ALAN

Kağıt üzerine çizilmiş şekilleri keserek yatay, dikey, eğik çizgiler ile bunların kombinasyonlarını oluşturabilmektedir. Zemin üzerinde çizilen şekiller üzerinde yürüme becerilerini yardımsız yapabilmektedir. Belli bir engel üzerinden tek ayak ya da çift ayakla atlama becerisi göstermektedir. Pedal çevirme hareketini rahatlıkla yapabilmektedir. Farklı büyüklükte atılan nesneleri kollarıyla yakalamakta, belli bir mesafedeki hedefe atabilmektedir Hareket halindeki nesneleri durdurarak, topu belli bir ritimle zıplatabilmektedir.

BİLİŞSEL VE DİL ALANI

Türkçe’yi dilbilgisi kurallarına uygun olarak kullanabilmektedir. Zamanla ilgili kavramlar ile belirli etkinlikler arasında ilişki kurabilmektedir. Dikkatini toparlayabilme konusunda başarı gösterebilmektedir. Söylenen olayların ve varlıkların özelliklerini renklerine, şekillerine, büyüklüklerine, miktarlarına , dokunsal özelliklerine ve kullanım amaçlarına göre gruplayabilmektedir.Yarım bırakılan olayı, durumu,şiiri,öyküyü vb. özgün bir biçimde tamamlayabilmektedir. Kendini sözel olarak ifade edebilmektedir. Dinlediklerini özetleyebilmektedir.20’ye kadar olan rakamları ritmik olarak sayabilir.

ÖZBAKIM BECERİLERİ

Yiyecekleri yerken sağlık ve görgü kurallarına özen göstermektedir. Yorulduğu durumlarda dinlendirici bir etkinliğe katılabilmektedir. Herhangi bir tehlike anında yetişkinlerden yardım isteyebilmektedir. Giysilerinin düğmelerini ilikleyip çözebilmektedir. Okuldaki eşyaları temiz ve düzenli kullanır. Kendine ait olan eşyalara sahip çıkma konusunda gereken sorumluluğu gösterebilmektedir. Uyumlu, kurallara uyan,kendinden emin,paylaşan,insanları sevip sayan,sosyal bir birey,örnek bir çocuk olacaksın.


BAŞARILARININ BİR ÖMÜR BOYU SÜRMESİNİ DİLERİM. İYİ TATİLLER…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder