26 Ocak 2010 Salı

6 YAŞ 1.DÖNEM GELİŞİM RAPORU

İLEYNA; Eğitim ve öğretim sürecinde arkadaşları ile iyi diyalog kurmaktadır. Paylaşma, yardımlaşma ve işbirliğine dayalı oyunlar onayabilmektedir. Sınıf içi etkinliklere kendi isteği ile başlamakta ve başladığı işi bitirme çabası göstermektedir. Sorulan sorulara kendine özgü cevaplar vermektedir. Çevresinde gördüğü rahatsız edici kendi estetik durumları(kirlilik,düzensizlik,dağınık )fark etmekte ve kendi estetik görüşüne uygun olarak değiştirmektedir.

Bedensel koordinasyon gerektiren hareketleri (koşma,yürüme,belli bir yüksekliğe tırmanma, tırmanılan yükseklikten inme,belli bir mesafeyi sürünerek gitme,değişik yönlere yuvarlanma) yapabilmektedir. El- göz koordinasyonu gerektiren hareketleri (resim yapma, kesme, katlama, yapıştırma vb.) yapabiliyor. Denge tahtası üzerinde rahatlıkla yürüyebilmektedir. Farklı büyüklükte atılan nesneleri kollarıyla yakalamakta, belli bir mesafedeki hedefe atmaktadır.Hareket halindeki nesneleri durdurarak,topu belli bir ritimle zıplatmaktadır.

Kendisi ve ailesi ile ilgili bilgileri açıklar. Söylenen olayların ve varlıkların özelliklerini, rengini, şeklini sayısını, yapıldığı malzemeyi ve sırasını söyleyerek; söylenen olayları ve varlıkları renklerine şekillerine büyüklüklerine miktarlarına dokunsal özelliklerine kullanım amaçlarına göre eşleştirebilmektedir. 1’den 10’a kadar rakamları birer ritmik olarak sayar ve bakarak yazar. Geometrik şekilleri (üçgen, daire, kare, dikdörtgen) tanımaktadır. Zamanla ilgili kavramlar ile belirli etkinlikler arasında ilşki kurabilmektedir.Nesnelerin kullanarak tek basamaklı sayılarla toplama ve çıkarma yapmaktadır.

Temizlikle ilgili malzemeleri istenilen nitelikte kullanabilmektedir. İçinde bulunduğu çevreyi temiz tutmaktadır.Yorulduğu durumlarda dinlendirici bir etkinliğe katılmakta,herhangi bir tehlike anında yetişkinden yardım istemekte,acil durumlarda başvurulabilecek telefon numaralarını söylemekte,sağlığı olumsuz etkileyen yiyecekleri ve içecekleri yemekten/içmekten kaçınmaktadır.Tuvalet gereksinimine yönelik işleri yardımsız yapmakta,duruma ve hava koşullarına uygun giyeceği seçmektedir.


BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder